Rožman: "Čist penal nismo dobili", Petrović: "Naš najgori meč"

Treneri nakon derbija u Mostaru

Rožman: "Čist penal nismo dobili", Petrović: "Naš najgori meč"

Midhat Šljivak

Spektakularan meč odigrali su večeras u Mostaru Zrinjski i Sarajevo, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 4:3.

Odbrana u derbiju 28. kola Wwin lige između Zrinjskog i Sarajeva nije bilo. Postignuto je čak sedam golova, a na kraju se raduje domaći tim (4:3).

Nakon utakmice medijima su se obratili treneri Željko Petrović i Simon Rožman. Raspoloženja su naravno različita.

Treneru domaćeg tima Petroviću najbitnija su tri boda, ali tvrdi da mu je ovo najgora utakmica otkako je u klubu.

"Veoma teška utakmica, dobar i kvalitetan protivnik. Nama je važno da smo pobijedili i ostali u trci. Ovo je naša dosad naša najgora utakmica koju smo odigrali. Vodiš 3:0 i to završiš na italijanski način. Imali smo sreće da smo na kraju pobijedili utakmicu", rekao je Petrović.

Trener Sarajeva Simon Rožman je razočaran načinom na koji se utakmica razvijala. Smatra da je njegov tim trebao i dobiti penal u finišu meča.

"Teško je naći riječi, imamo tri zicera, a oni daju tri gola. Ovo je bio čist penal na kraju. Loš ulazak u utakmicu, nismo iskoristitili svoje šanse", rekao je Rožman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim nastavlja borbu za plasman u Evropu, a na Koševo im tokom vikenda u još jednom velikom derbiju dolazi Velež. Sarajevo je trenutno četvrtoplasirani tim Wwin lige s 42 osvojena boda.

S druge strane Plemići nastavljaju trku za Borcem. Imaju minus pet na pet kola prije kraja, a u narednom kolu tim Željka Petrovića gostuje u Posušju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
plan C?????
5 2
Ecosport
Kako te nije stid više krivit sudije, gubiš 3:0 u 20.minuti.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi