Inzaghi objasnio zašto je morao uvesti Džeku u igru: "Mislio sam da ga odmorim, ali..."

Dijamant zabio dva gola

Inzaghi objasnio zašto je morao uvesti Džeku u igru: "Mislio sam da ga odmorim, ali..."

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera večeras su na svom terenu deklasirali Bolognu sa 6:1 u meču četvrtog kola Serije 

Inter je lakše od očekivanog došao do nova tri boda, a još jedan sjajan meč odigrao je bh. reprezentativac Edin Džeko koji je zabio dva gola.

Džeko je počeo utakmicu s klupe za rezervne igrače jer ga je Simone Inzaghi želio odmoriti, ali je Dijamant ušao na teren kada se povrijedio Correa.

Bh. napadač je u drugom poluvremenu zablistao i s dva gola je potvrdio pobjedu Intera. Džeko je prvi gol zabio u 63. minuti za 5:0, a samo pet minuta kasnije pogodio je za 6:0.

Nakon utakmice Inzaghi je potvrdio da mu je cilj bio da Džeku odmori, ali je i objasnio zašto nije uveo Alexisa Sancheza umjesto povrijeđenog Corree.

"Alexis je trenirao s ekipom, ali nije još spreman za neku veću minutažu. Imao sam namjeru da odmorim Džeku, ali kada smo izgubili Correu shvatio sam da Alexis ne može igrati 70 minuta i uveo sam Džeku. Važno je da sam barem uspio da odmori Calhanoglua i Perišića", rekao je Inzaghi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter nakon četiri kola ima deset osvojenih bodova i trenutno se nalazi na prvoj poziciji.

Inzaghijev tim već u utorak očekuje novi meč Serije A kada će gostovati u Firenci kod ekipe Fiorentine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Znaci bio sam upravu,Dzeko je umoran,vidjelo se na njemu i protiv Kazahstana i Reala.Mislio sam da je kozda i slaba sprema u pitanju ali predugo je on prefesionalac da bi to sebi dopustio.
12 0
celikze
kako 2 zar nije 3
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi