Inter ekspresno pronašao novog trenera

Inzaghi sve dogovorio

Inter ekspresno pronašao novog trenera · Zvanično

Endin Čaušević

Navijači Intera jučer su bili u šoku nakon što je objavljeno da Antonio Conte više nije trener ovog tima.

Conte je s Interom ove sezone uspio da zaustavi devetogodišnju dominaciju Juventusa i osvoji Scudetto što je sigurno ogroman uspjeh.

Inter je do titule prvaka Italije stigao nakon 11 godina čekanja, a mnogi su poručili da je Conte jedan od najzaslužniji za to.

No, jučer je Inter sve šokirao kada je potvrđeno da Conte više nije trener ovog tima. Italijanski stručnjak je odlučio da napusti klub zbog neslaganja s čelnicima koji ne dijele njegove ambicije za budućnost.

I pored finansijske krize koja trese Inter činjenica je da je Conte uspio da napravi odličan uspjeh, ali na kraju je odlučio da neće ostati jer klub nema ambicije da napravi iskorak.

Međutim, čini se da u Interu neće dugo čekati što se tiče dovođenja novog trenera i već danas su se "bacili u akciju".

Ugledni novinar Fabrizio Romano večeras je objavio da će Simone Inzaghi najvjerovatnije biti novi trener Intera, te da je postigao dogovor s klubom s Meazze.

On je objavio da su Inter i Inzaghi postigli dogovor i da će ugovor biti potpisan u narednim satima kada se očekuje i zvanična potvrda saradnje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 45-godišnji stručnjak već pet godina nalazi se na klupi Lazija, a ugovor s ovim klubom ističe mu narednog mjeseca. Iako se špekulisalo da će produžiti saradnju stigla je ponuda Intera zbog koje se Inzaghi očito predomislio.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti