Brozović napušta Inter, ali ostaje u Seriji A?

Mogao bi pojačati velikog rivala

Brozović napušta Inter, ali ostaje u Seriji A?

Eldar Ganibegović

Iako je jedan od ključnih igrača Intera, hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović na ljeto bi mogao napustiti ovaj klub i pojačati redove velikog rivala.

Član Intera je od ljeta 2016. godine kada je stigao iz Dinama, a sada bi Marcelo Brozović nakon sedam godina mogao napustiti Giuseppe Meazzu.

Unatoč tome što je nedavno produžio ugovor s Interom do 2026. godine, ime Marcela Brozovića završilo je u Juventusovoj bilježnici koji već razmišlja o tome kako napraviti vezni red od iskusnijih igrača.

Nerazzurri ga više ne smatraju među neprikosnovenima uglavnom iz dva razloga. Jedna je tehničke prirode povezana s dolaskom Hakana Calhanoglua koji ga je efektivno potisnuo sa strane u njegovoj ulozi lidera u veznom redu.

Druga je, naravno, ekonomske prirode jer Hrvat zarađuje šest i po miliona eura po sezoni u Interu koji ga trenutno procjenjuje na 30 miliona eura. 

Bianconeri su ozbiljni i prema "Fichajesu" bili bi spremni staviti ponudu na sto Interu, a Marcelu ponuditi ugovor od dvije godine s opcijom produženja na još jednu. 

Oglasi

Nije Stara dama jedina zainteresovana za hrvatskog reprezentativca. U vezu s njim dovode se Manchester United, PSG, Chelsea, pa čak i Barcelona i Real Madrid. 

Brozović je prava legenda u Interu s kojim je osvojio nakon dosta godina titulu prvaka Italije, a ove sezone je na putu da osvoji i Ligu prvaka koju Inter sanja od 2010. godine.

Još uvijek aktuelni viceprvaci Italije na sjajnom su putu da se plasiraju u finale Lige prvaka jer su u prvom polufinalnom meču s 0:2 savladali Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se Brozovića tiče, on je ove sezone nastupio 33 puta za Inter u svim takmičenjima, te postigao dva gola uz tri asistencije (sav učinak u Seriji A). 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti