Edin Džeko potpisuje novi ugovor s Interom!

Tvrdi La Gazzetta dello Sport

Edin Džeko potpisuje novi ugovor s Interom!

Eldar Ganibegović

Godine su za njega samo broj. Iako je u martu napunio 37, Edin Džeko igra sjajno i zaslužio je novi ugovor u Interu.

Edin Džeko je u Inter stigao iz Rome u ljeto 2021. godine i s ovim timom je već osvojio tri trofeja, te je ove sezone u igri za još dva.

Nije postao prvak Italije, ali je osvojio dva puta Superkup Italije, jednom kup, a ove sezone će igrati opet finale kupa i najvjerovatnije finale Lige prvaka.

Osvajanje trofeja u Ligi prvaka bilo bi kruna sjajne klupske karijere za Džeku, a upravo je Dijamant otvorio vrata finala ovog takmičenja Interu.

Njegov tim je prije dva dana u prvoj polufinalnoj utakmici s 0:2 slavio protiv Milana, a Džeko je postigao vodeći pogodak u osmoj minuti i odigrao sjajnu utakmicu.

Dva dana nakon toga, ugledni italijsnki list La Gazzetta dello Sport donosi ekskluzivnu vijest - Džeko će produžiti ugovor s timom iz Milana.

Oglasi

Naime, njemu na kraju sezone ističe ugovor i bilo je pitanje da li će ostati u klubu, no nakon ovoga dileme skoro da više nema.

Džeko će novi ugovor potpisati na godinu dana, odnosno do kraja iduće sezone, uz smanjenje plate na pet miliona eura godišnje sa dosadašnjih šest i po uz bonuse.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom na to da Džeko u martu 2024. godine puni 38 godina, to znači da ćemo ga i u 39. godini života gledati u jednoj od najjačih liga svijeta.

Tamo će, nadamo se, tempirati formu za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj koje bi mu nakon SP-a u Brazilu bilo i kruna reprezentativne karijere. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
@BogatiDijasporac jebbo ti je djeko i batko tatku
2 0
pjanke.sa
Hebiga Edine, mogo si vala u Ameriku da nam se siromasi ne ugase. Udijeliiiii maloooo ima li iko ko hoce pomoci??
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi