Ko bi rekao? Prije dolaska u Lazio, Immobile je bio na pragu drugog kluba iz Serije A

Do sada javnosti nepoznata priča

Ko bi rekao? Prije dolaska u Lazio, Immobile je bio na pragu drugog kluba iz Serije A

Trenutno najbolji strijelac Serije A i liga petica Ciro Immobile naprosto briljira u dresu Lazija ove sezone.

Italijanski napadač već je postigao 20 golova u Seriji A čemu je dodao još šest golova u Evropskoj ligi, Kupu Italije i Superkupu, a od dolaska u Lazio u julu 2016. godine ukupno je bio strijelac 52 gola na 65 utakmica.

Immobileova impresivna statistika dokaz je da je Lazio pogodio s njegovim dovođenjem za samo 9,5 miliona eura, a javnosti je do danas bila nepoznata priča da je, prije dolaska na Olimpico, Immobile bio na pragu prelaska u Napoli.

To je medijima otkrio nekadašnji predsjednik Juventusa Luciano Moggi, koji je u posljednjem intervjuu izjavio da je Napoli između Immobilea i Pavolettija izabrao ovog drugog.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Immobile je u Lazio stigao u julu 2016. godine, a znam da ga je tada želio dovesti i Napoli. U to vrijeme je Immobile još bio u Sevilli i znalo se da će mijenjati klub. Napoli je imao dvije opcije i na kraju je odabrao Leonarda Pavolettija, kojeg je doveo u januaru 2017. godine. On je doveden isključivo na insistiranje Sarrija, a Napoli ga je platio 18 miliona eura", rekao je Moggi.

Koliko je Napoli, zapravo, pogriješio u odabiru najbolje pokazuje podatak da je Pavoletti odmah poslan na posudbu u Cagliari i da na njega, još uvijek, ne računaju na San Paolu jer će navodno i sljedeću sezonu provesti na posudbi.

S druge strane, Ciro Immobile dominira Serijom A i trenutno ima takvu statistiku da mu na njoj može pozavidjeti čak i Leo Messi, s obzirom da je u ligi ubilježio čak i osam asistencija uz 20 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi