Šimunovićev trener ljut: "Izgledali smo kao U-12 ekipa"
Foto: EPA

Rodgers nakon poraza

Šimunovićev trener ljut: "Izgledali smo kao U-12 ekipa"

Celtic je sinoć započeo svoj ovosezonski nastup u Ligi prvaka i to na zaista katastrofalan način - domaćim porazom 5:0 od PSG-a.

Iako je Celticov protivnik bio zaista moćan, za klub takvog kalibra je sramota primiti pet golova na svom terenu, bez obzira koja se ekipa nalazila sa druge strane terena.

Toga je svjestan i menadžer Celtica Brendan Rodgers, koji je bio izuzetno ljut nakon utakmice.

"Jeste da nam je nedostajalo nekoliko važnih igrača koji bi nam sigurno pomogli na ovom nivou, te da je PSG potencijalni osvajač Lige prvaka, ali ne treba tražiti opravdanje za našu lošu predstavu. Ovo je nivo fudbala na kojem morate voditi više računa o lopti. U prvom poluvremenu smo bili katastrofalni i izgledali kao U-12 ekipa. U drugom poluvremenu je bilo nešto bolje, a to su prepoznali i navijači", rekao je Rodgers, koji je potom ustanovio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako ćemo biti iskreni, razlika u klasi PSG-a i Celtica nije jedan ili dva nivoa, nego tri ili četiri. Međutim, ipak moramo biti konkurentniji ovakvim protivnicima. A, PSG kao ekipa svakako zaslužuje veliko poštovanje".

Celtic se u grupi B nalazi još sa Bayern Munchenom i Anderlechtom i zaista je borba za treće mjesto realnost za Šimunovića i njegove saigrače. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi