Sin legendarnog Liliana Thurama u Bundesligi

Velika šansa za Marcusa

Sin legendarnog Liliana Thurama u Bundesligi

Marcus Thuram je napravio veliki iskorak u svojoj karijeri. Mladi francuski napadač je, naime, potpisao za Borussiju Monchengladbach.

Robusni napadač, inače sin legendarnog francuskog defanzivca Liliana Thurama, danas je i zvanično predstavljen kao novo pojačanje njemačkog bundesligaša.

Prema informacijama koje se mogu pronaći u francuskim i njemačkim medijima, transfer 21-godišnjeg Thurama iz Guingampa je koštao Borussiju oko 12 miliona eura.

Za Marcusa Thurama su interes pokazali i Borussia Dortmund, Marseille i Lyon, ali je Borussia Monchengladbach očigledno bila najkonkretnija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Thuram može igrati na poziciji klasičnog centarfora, ali i na poziciji lijevog krila. Prošle sezone je za Guingamp odigrao 38 utakmica, te je postigao 13 golova.

Inače, Lilianom drugi sin, 18-godišnji Kephren Thuram je krajem prošlog mjeseca napustio Monaco i potpisao profesionalni ugovor sa Nicom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi