Golčina u stilu najvećih fudbalskih majstora: Sinan Samardžić je postigao gol sezone?

U dresu NK Jesenice

Golčina u stilu najvećih fudbalskih majstora: Sinan Samardžić je postigao gol sezone?

Haris Zilić

Bivši fudbaler Veleža, GOŠK-a, Jedinstva i dobro poznato ime na bh. terenima, psoebno na prvoligaškim, 27-godišnji Sinan Samardžić, karijeru je nastavio u Sloveniji.

Samardžić je član ekipe Jesenica u koju je došao iz austrijskog ASK Kalgenfurta.

Bh. fudbaler se pokazao kao odlično pojačanje za Jesenice, a protekli vikend je postigao fenomenalan gol protiv Škofja Loke, meč koji su Jesenice dobile sa 3:0.

Samardžić je odigrao fenomenalan susret protiv Škofje, postigao je hat-trick, ali sve je začinio pogodak u stilu najvećih fudbalskih majstora.

Primio je loptu, nije dozvolio da padne na zemlju i onda je fenomenalnim udarcem pocijepao mrežu protivnika.

Oglasi

Bez sumnje gol sezone u Sloveniji, ali možda i šire. Ovu majstoriju pogledajte u narednom videu OVDJE.

Jesenice su na dnu tabele na 13. poziciji sa 12 bodova ova im je pobjeda bila jako bitna u borbi za opstanak u trećoj slovenskoj ligi - skupina zapad.

Dodajmo da je lider u trećoj slovenskog ligi skupina zapad ekipa Doba sa 42 boda, šest više od Šenčura.

Inače Sinan Samardžić je došao na poziv bivšeg reprezentatvica Slovenije Mirela Samardžića koji je trenutno direktor NK Jesenice, a preporuka je bila od bivšeg fudbalera FK Sarajevo, Samira Nuhanovića.

U karijeri je Sinan Samardžić nosio dres Jedisntva, Veleža, GOŠK-a, Zvijezde 09, Varaždina, a pored ASK Kalgenfurta u Austriji je nosio i dres SV Spittala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi