"Siniša Mihajlović me naučio kako da izvodim slobodnjake dok smo igrali za Sampdoriju"

Legendarni Argentinac otkrio

"Siniša Mihajlović me naučio kako da izvodim slobodnjake dok smo igrali za Sampdoriju"

Endin Čaušević

Legendarni argentinski fudbaler Juan Sebastian Veron u svojoj karijeri bio je poznat po izvođenju slobodnih udaraca, a sada je odlučio otkriti svoju tajnu.

Veron je priznao da je igrač Lazija, Joaquin Correa, tražio od njega savjet kako da izvodi slobodne udarce dok je igrao u Estudiantesu. Correa je sada jedan od najboljih igrača rimskog kluba, ali svoju tehniku iz slobodnjaka još uvijek nije pokazao.

"Sjećam se kada je bio tek dječak zaustavio me na terenu i pitao kako je najbolje da izvodi slobodnjake. Pokazao sam mu u kakvom položaju mu trebaju biti tijelo i stopalo kada udara loptu i stvarno je postao odličan u tome", rekao je Veron.

No, legendarni Argentianc potom je otkrio da on nije izumio takav način izvođenja slobodnjaka već da je to naučio od Siniše Mihajlovića dok su zajedno igrali u Sampdoriji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mene je Siniša Mihjajlović naučio ono što sam rekao Correi i mnogim drugim igračima. Siniša je za mene kao brat. Na prvom treningu sam gledao kako izvodi slobodnjake i svaki put bi zabio gol. Pitao sam ga da i mene nauči i on je to uradio. On je bio jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca koje sam vidio", dodao je Veron.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi