Ušao je tiho poput stidnog siročeta, samo je sjeo i gledao u jednu tačku: Kamen bi pustio suzu...

Tužan oproštaj od velikog prijatelja

Ušao je tiho poput stidnog siročeta, samo je sjeo i gledao u jednu tačku: Kamen bi pustio suzu...

Admin Čaušević

Dok je većina fudbalskih očiju uprta u Katar zbog Svjetskog prvenstva, u Italiji je jedan od najtužnijih dana u historiji Serije A i to zbog prerane smrti Siniše Mihajlovića, legendarnog fudbalera i trenera. 

Danas se od Mihajlovića opraštaju njegovi najbliži, kao i navijači te svi koji su ga poznavali. Kovčeg s njegovim lijesom je izložen u Rimu i mnogi žele odati posljednju počast najboljem izvođaču slobodnih udaraca ikada.

Na posljednji oproštaj od kolege stigao je i Luciano Spalletti vidno uzdrman i potresen zbog prerane smrti trenera kojeg je kako sam kaže jako cijenio i poštovao.

Trener Napolija je bio jako potrešen, to najbolje govori njegov govor tijela. Porodici Mihajlovića je samo pružio ruku, sjeo je na stolicu i nije ništa progovarao.

Bila je to zaista tužna i srceprajuća scena koja najbolje pokazuje koliko je zapravo žao Spallettiju što je njegov kolega preminuo.

Oglasi

"Moje sjećanje je vezano za naš zadnji susret u Bologni. Prije nego što je počela utakmica bio je jako fin, postojalo je veliko poštovanje među nama. Čini mi se normalnim da postoji sva ta tuga zbog njegove smrti.

"Također smo razgovarali nedavno, kada je je još bio trener Bologne. Mihajlović je bio neko od koga odmah shvatiš ko je on, nije bježao ni od koga."

"Bio je osoba koja vrijedi. To se odmah osjetilo kad si igrao protiv njega. Imao je cijenjen nogomet i Napoli mu je bio u srcu, pričali smo dugo na tu temu."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bio je vrlo direktna osoba, odmah je probudio taj osjećaj prave i neposredne osobe", kazao je Spalleti o svom pokojnom kolegi.

Inače, sahrana Mihaloviću bit će obavljena u ponedjeljak, a njegova porodica je odlučila da se ukopa u Rimu.