Veliki propust Corriere dello Sporta danas u tekstu o godišnjici smrti Siniše Mihajlovića

Stiglo i izvinjenje

Veliki propust Corriere dello Sporta danas u tekstu o godišnjici smrti Siniše Mihajlovića

Edmir Škorić

Na današnji dan 2022. godine preminuo je Siniša Mihajlović, koji je bio teško bolestan i dugo se borio sa leukemijom, ali nažalost izgubio najvažniju bitku.

Jedna od legendi Serije A i evropskog fudbala zauvijek nas je napstula tog 16. decembra 2022. godine. Njemu je danas odata počast, a uradila je to i njegova supruga Ariana.

"Nikada nije bila samo ljubav. Bio je tu zagrljaj koji mi je rekao - nemoj da se plašiš. Godinu dana bez tebe. Nedostaješ mi", napisala je ona na Instagramu i tako se još jednom setila legendarnog Mihe koji je preminuo u 53. godini.

Njegov bivši klub Sampdoria odlučio je da igra u posebnom dresu protiv Reggiane, a na njemu će se naći i Mihajlović.

"Već je prošla godina, ali Siniša Mihajlović je uvijek sa nama. U našem sjećanju i u našim srcima. I biće tu i sutra, u subotu 16. decembra, da bi bio sa nama i na gostovanju u Ređo Emiliji. Kao fudbaler, a potom i kao trener, Siniša je ispisao neizbrisive stranice Sampdorijine istorije. Zbog tog razloga, na prvu godišnjicu njegove smrti, klub je htio da oda poštovanje sjećanju na njega time što će mu posvetiti poseban amblem na dresu", stoji u objavi kluba.

Direktor Corriere dello Sporta Ivan Zazzaroni napravio je, tvrdi, grešku u današnjem izdanju novine i izvinio se zbog toga. Naime, on je u jednom od članaka na spomen Mihajlovića, bivšeg fudbalera predstavio s fotografijom u dresu Rome.

Oglasi

"Znam da su navijači Lazija ljuti zbog toga i to samo potvrđuje ludu ljubav koju su gajili prema njemu. Jako mi je žao zbog ovoga što se desilo. Dogodilo se i zato se izvinjavam navijačima Lazija. Na jednoj od stranici objavljene su dvije fotografije Siniše sa dresom Rome.

To je bila greška saradnika, ali ja kao direktor preuzimam odgovornost. I saradnik se izvinio, ali želim da ponovim da je Siniša bio i ostao ikona Lazija. Nema razloga za difuziju, čitao sam apsurdne stvari posljednjih sati, ali to je bila tehnička greška", rekao je Zazzaroni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mihajlović je kao igrač nastupao za Borovo, Vojvodinu, Zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lazio i Inter, a kao trener karijeru je počeo kao pomoćnik u Interu, da bi samostalno vodio Bolognu, Sporting, Torino, Milan, Fiorentinu, Cataniju te je jedno vrijeme bio selektor Srbije.

Bio je član šampionske generacije Zvezde koja je bila prvak Evrope, a sa Vojvodinom je osvojio prvenstvo tadašnje Jugoslavije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi