Internetom kruži posljednja fotografija Siniše Mihajlovića

Preminuo u 53. godini

Internetom kruži posljednja fotografija Siniše Mihajlovića

Admin Čaušević

Preminuo je vrlo vjerovatno najbolji izvođač slobodnih prekida u historiji. U 53. godini nakon teške bolesti umro je Siniša Mihajlović, legendarni defanzivac Serije A i proslavljeni srbijanski fudbaler. 

Bivši defanzivac i trener borio se kao lav do kraja protiv leukemije. Zločesta bolesta koje ga je mučila od 2019. godine. Stanje mu se naglo pogrošalo posljednjih dana i na kraju je preminuo.

Porodica je tražila diskreciju i nije izlazila sa detaljima. Nakon što je objavljena vijest o Mihajlovićevoj smrti internetom je počela kružiti i njegova posljednja fotografija nastala u javnosti.

Popularni Miha se nakon septembarskog otkaza u Bologni nije posebno prepuštao kamerama. Bio je 1. decembar kada se u javnosti pojavio potpuno iznenada. Sve se dešavalo u Rimu povodom predstavljanja autobiografije Zdenka Zemana "Ljepota nema cijenu".

Mihajlović je odlučio iznenaditi čuvenog kolegu s kojim se nakon odnosa uspona i padova na terenu izrodilo lijepo prijateljstvo od kolega s klupe. Siniša je, iako vidno bolestan bio vrlo nasmijan i privržen prema iskusnijem kolegi kojeg je pozdravio poljupcem.

Oglasi

U tom susretu s novinarima Miha je također iskoristio priliku da pohvali Zemanov rad. Posebno je istaknuta njegova sklonost ofanzivnoj igri, uz ove lijepe riječi:

"Zeman je osvojio puno više od drugih koji su osvajali trofeje. Cijenio je mlade igrače, zabavljao navijače i uvijek govorio što misli. On je jedan od onih koji je donio nešto novo."

"Otkako je stigao u Italiju, ljudi su počeli razmišljati o pobjedi, a ne samo o tome da ne izgube. To je nešto tipično za istočnu Europu", su bile posljednje riječi koje je Mihajlović izgovorio javno.

Mihajlovićeva porodica je odlučila da se sahrana obavi u Rimu, a njegova dugogodišnja supruga se od legendarnog fudbalera oprostila na emotivan način.

"Kada više ne budeš dio mene, isjeći ću mnoge male zvijezde iz tvog sjećanja, tada će nebo biti toliko lijepo da će se čitav svijet zaljubiti u noć", napisala je Arijana na Instagramu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom karijere igrao je za Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Sampdoriju, Lazio, Inter... Nakon odlaska u penziju posvetio se trenerskom poslu. Između ostalih vodio je reprezentaciju Srbije te velikane poput Fiorentine i Milana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi