I novinar plakao zbog Sirije, a prepričavaće se i riječi Igora Štimca

Prvi plasman u noakut fazu

I novinar plakao zbog Sirije, a prepričavaće se i riječi Igora Štimca

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Sirije u utorak je stigla do nokaut faze Azijskog kupa prvi put u svojoj historiji, nakon što je pobijedila Indiju sa 1:0.

U grupi B je Sirija skupila četiri boda i kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezetnacije prolazi u šesnaestinu finala Azijskog kupa.

Sirijski heroj bio je Omar Khribin, koji je u 76. minuti postigao gol za veliku pobjedu. Indija Igora Štimca odlazi kući iz Katara s tri poraza i bez ijednog datog gola.

"Jako smo sretni s kvalifikacijama, jako sam ponosan na moje igrače, podnijeli su velike žrtve da bi postigli ovaj rezultat", rekao je argentinski stručnjak i selektor Sirije Hector Cuper.

"Jedini nam je cilj bio da pobijedimo i uspjeli smo u tome. Ne želimo da stanemo na ovome", dodao je Argentinac, dok je Igor Štimac čestitao Siriji rekavši da su "bili jači i smireniji od nas".

Oglasi

Hrvatski trener je kazao da će unatoč trima porazima kući ponijeti "dobre lekcije" i da je to bilo "dobro iskustvo za moje dečke". Indijci su izgubili u teškoj grupi od Australije s 3:0, Uzbekistana sa 2:0 i danas od Sirije sa 1:0.

"Zadovoljstvo mi je što smo uspjeli stvoriti šanse protiv Australije, Uzbekistana i Sirije", zaključio je Štimac čija izjava se naravno prepričava u Indiji, ipak su očekivali mnogo više, ali ruku na srce, nije to fudbalska sila u azijskim okvirima i teško je kriviti Štimca za ovakav ishod turnira.

S druge strane, suze radosnice tokom intervjua Hectora Cupera. Novinar BeIN Sportsa i prevoditelj Hectora Cupera počeli su da plaču od silnih emocija, iako je Argentinac ipak zaustavio nalet emocija, pa se izmaknuo dok je dvojac u suzama.

Sirijski narod puno je patio proteklih godina, a ovakve stvari su ipak velika radost, a fudbal je čudo - donosi sreću i na ona najtužnija lica i jedna pobjeda dovoljna je da se sve u životu zaboravi.

Sirijci će pokušati pod Cuperovim vodstvom nastaviti da rade čuda, no najprije čekaju da vide s kim će se susresti u prvoj rundi nokaut faze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi