Široki i Željo kreću od nule

Zeničani čekaju prvo finale nakon 15 godina

Široki i Željo kreću od nule

Danas su u Širokom Brijegu i Sarajevu na rasporedu revanš utakmice polufinala Kupa naše zemlje. Koga ćemo gledati u velikom finalu znat ćemo večeras, a u prvim utakmicama niko nije ostvario veliku prednost.

Široki Brijeg i Željezničar na Pecari kreću od nule, jer je prva utakmica na Grbavici završila bez golova. Za Široki je kup posljednja šansa da izbori izlazak u Evropu, a, realno gledajući, i momčad sa Grbavice ima više izgleda da se tamo nađe kroz kup nego kroz prvenstvo.

Željo u Široki ide nakon odlične igre i pobjede u Trebinju protiv Leotara, što je popravilo atmosferu i vratilo optimizam u redove igrača nakon neuspjeha protiv Slobode i 0:0 protiv Širokog u prvoj utakmici.

S druge strane Široki je bio u krizi, stigao je novi trener Blaž Slišković, koji je za vikend u debiju upisao pobjedu, a danas ga očekuje težak zadatak. S jedne strane Slišković, s druge strane Amar Osim. Biće to duel dva ponajbolja naša trenera i utakmica puna nadmudrivanja.

Zenica čeka finale nakon 15 godina

Čelik u Sarajevo na megdan Olimpicu dolazi sa prednošću od 1:0 iz prve utakmice. I ovu utakmicu će kao i prvu obilježiti duel dva odlična trenera koji iz utakmice u utakmicu pokazuju da imaju šlifa za svoj posao. I pred jednim i pred drugim je velika zadaća.

Olimpic sa Mehmedom Janjošem na klupi traži svoj najveći uspjeh u historiji kluba, a Čala ne može računati na Rizvanovića, Škaljića i Plisku. U takvoj situaciji igrači Olimpica će morati dati sve od sebe kako bi ostvarili plasman u finale.

Abdulah Ibraković također ima težak zadatak. Zenica na finale kupa čeka još od 1996. godine, a na izlazak u Evropu devet godina. Rezultat od 1:0 iz prve utakmice daje motiv igračima Čelika koji će imati i veliku podršku navijača da konačno izbore izlazak u Evropu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.