)
Široki pregazio Krupu

Uvjerljiv trijumf na Pecari

Široki pregazio Krupu

Midhat Šljivak

Široki Brijeg je u 7. kolu Lige za prvaka dočekao Krupu i na kraju je slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom 5:0.

Tim Gorana Sablića je odigrao zaista sjajan meč i na kraju je zasluženo upisao tri boda koja ih dodatno približavaju plasmanu u evropska takmičenja.

Široki je od samog početka meča dominirao, a prve šansu imao je Josip Ćorić čiji udarac nakon 10-ak minuta igre pogađa stativu.

Nakon još nekoliko pokušaja Širokobriježani u 23. minuti konačno lome otpor gostiju. Fejzić je odlično odbranio šut Ćorića, ali nakon ubacivanja ovog fudbalera iz kornera Bernardo Matić sjajno pogađa za 1:0.

Samo što su gosti krenuli sa centra primili su i drugi gol. Baraban je odlično prošao pored odbrane gostiju, uposlio je Bagarića kojem nije bilo teško da pogodi za 2:0.

Nastavili su domaći sa napadima i nakon drugog pogotka, a naredni gol postižu u 39. minuti. Fantastičnu akciju Ćorića i Markovića završava prekrasnim golom Matić za 3:0.

U finišu prvog dijela još jedan gol u mreži Krupe. Ovog puta je strijelac Josip Ćorić za uvjerljivu prednost nakon prvog poluvremena od 4:0.

I u nastavku domaći su mnogo bolji tim, a mreža Krupe po peti put se trese u 58. minuti. Barišić je dobro ubacio iz slobodnog udarca, a na pravom mjestu je Stjepan Lončar koji pogađa za 5:0.

Širokobriježani su do kraja lagano završili meč. Krupa je danas na Pecari bila potpuno nemoćna i na kraju su još i dobro prošli jer su mogli primiti još nekoliko golova i očigledno je da je ovaj tim bacio sve karte na finale Kupa protiv Željezničara.

Tim sa Pecare je ponovo pet bodova ispred Sarajeva u borbi za izlazak u Evropu i u jako dobroj su poziciji u tri preostala kola.

Liga za prvaka, 7. kolo:

Široki - Krupa 5:0 (Matić 23', 39', Bagarić 24', Ćorić 44', Lončar 58')

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, Peko, Baraban, Wagner, Ćorić, Lončar, Bralić, Bagarić, Marković.

KRUPA: Fejzić, Galešić, Maksimović, Redžić, Makitan, Lukić, Vukotić, Balabanović, Aleksić, Banović, Šamara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi