Dvije situacije koje su prethodile vodstvu Širokog Brijega bit će predmet diskusija
Duel Kupa BiH igra se na stadionu Bare u Čitluku

Široki vodi protiv Veleža

Dvije situacije koje su prethodile vodstvu Širokog Brijega bit će predmet diskusija

Midhat Šljivak

NK Široki Brijeg vodi protiv FK Velež nakon 45 minuta igre prvog četvrtfinalnog duela ovih timova u Kupu Bosne i Hercegovine. Zabio je Daniel Lukić uz proteste iz redova Rođenih.

Široki Brijeg poveo je protiv Veleža u 25. minuti meča. Pogodio je Daniel Lukić za prednost domaćeg tima, a nakon gola u redovima Rođenih nisu bili zadovoljni.

Dvije situacije koje su prethodile vodstvu Širokog Brijega bit će predmet diskusija. U Veležu su smatrali da je Lukić bio u ofsajdu, a zatim i da je napadač tima s Pecare loptu primio rukom.

Situacija u kojoj su gosti tražili nedozvoljenu poziciju

Međutim, sudija Dražen Marić se nije oglasio. Široki je stigao do vodstva i ima prednost nakon 45 minuta igre.

Treba istaći da su Rođeni u nadoknadi prvog dijela tražili penal nakon što je Peco pao u kaznenom prostoru. Marić se nije oglasio.

Oglasi

Potencijalno igranje rukom Lukića

Pogledajte fotografije i prosudite sami jesu li igrači FK Velež s pravom protestvovali.

Ekipe su počele ovaj duel u sljedećim sastavima:

Široki Brijeg: Bender, Pranjić, Mužek, Prusina, Mašić, Mišić, Bagarić, Lukić, Matić, Ćavar, Kuprešak.

Velež: Duka, Oreč, Halilović, Hrkač, Suljić, Mlinarić, Peco, Šikalo, Domić, Džafić, Vehabović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Treba istaći da je teren na stadionu Bare ponovo u jako lošem stanju. Kiša koja pada otežava igru za oba tima, a za sada se bolje snašao Široki Brijeg.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Pa sad penal a nema govora, vidiš da ga nešto mučilo
1 0
alnaser
pomocni sudija ne stoji u liniji i iz njegove perspektive vjerovatno nije ofsajd al lik fula liniju pet metara i non stop su pomocni sudci u ovakvim problemima,mislim da je Sirokom bas ponisten gol protiv Sarajeva gdje definitivno pomocni sudac luta!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi