Šišmiši u sudijskoj nadoknadi "potopili" Žutu podmornicu

Velika pobjeda Valencije

Šišmiši u sudijskoj nadoknadi "potopili" Žutu podmornicu

A. Čaušević

Prvi duel četvrtfinalnog okršaja Evropa lige između Villareala i Valencije na stadionu Ceramica završen je pobjedom gostiju 1:3. 

U duelu lokalnih rivala dva gola su viđena prvom poluvremenu, dok je pobjednik odlučen u sudijskoj nadoknadi što popularne Šišmiše čini velikim favoritima za prolazak dalje.

Golovima u prvom dijelu su prethodili kazneni udarci. Sudija Michael Oliver je prvi put na bijelu tačku pokazao već u šestoj minuti. Daniel Parejo je izveo penal, a njegov udarac je odbranio Andreas Fernandez. Na odbijenu loptu je natračo Goncalo Guedes i pogodio za vodstvo Šišmiša.

Engleski arbitar je drugi penal dosudio u 36. minuti nakon prekršaja Ezequiela Garaya. Odgovornost je preuzeo Santi Cazorla te je bez problema pogodio za 1:1.

U drugom poluvremenu popularna Žuta podmornica je bila nešto bolji rival, ali su gosti trijumfovali. Najbolje šanse u 58. i 59. minuti je imao Samuel Chukwueze, ali je njegove pokušaje uspješno zaustavio Neto.

Kada se očekivalo da utakmica završi neriješeno Valencija u sudijskoj nadoknadi stigla do dva gola. Poslije lijepe akcije u 91. minuti pogodo je Daniel Wass, da bi nepune dvije minute kasnije konačan rezultat postavio Guedes. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Revanš na Mestalli se igra za sedam dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi