Sivasspor posustaje

Super liga, 26. kolo

Sivasspor posustaje

Sivasspor je i dalje senzacija tekuće sezone turskog šampionata.

Bio je klub iz centralne Turske dosta vremena i na liderskoj poziciji, ali čini se da Sivasspor posustaje i lagano ispada iz utrke za titulu.

Danas je Sivasspor u meču 26. kola turske Super lige gostovao kod Antalyaspora i upisao poraz rezultatom 1:0.

Bila je to druga vezana utakmica Calimbayjevog tima bez pobjede (treća u posljednjih pet kola), pa je Sivasspor ostao na četvrtoj poziciji sa četiri boda manje (49) od prvoplasiranog Trabzonspora.

Sa druge strane, Antalyaspor se probio na 11. poziciji i trenutno ima 30 bodova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sivassporu je danas presudio Sari koji je postigao jedini gol na utakmici u 81. minuti, nakon što odbrana gostiju nije uspjela otkloniti opasnot poslije ubacivanja iz slobodnjaka.

Treba istaći i da su gosti sami finiš meča odigrali sa desetoricom na terenu jer je Marcelo Goiano u 85. minuti zaradio drugi žuti karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi