Sjajan dan za bh. fudbalere u Belgiji: Pogađali Hotić i Prevljak

Jupiler liga, 27. kolo:

Sjajan dan za bh. fudbalere u Belgiji: Pogađali Hotić i Prevljak

U sklopu 27. kola belgijskog šampionata Dino Hotić i Smail Prevljak pružili su odlične partije za svoje timove.

Hotićev Cercle Brugge je na domaćem terenu ugostio Mechelen i na kraju došao do pobjede od 3:2, a tim trijumfom prekinuli su ujedno seriju od četiri vezana poraza.

Odlično je Cercle Brugge ušao u utakmicu. Već nakon dvije minute su poveli golom koji je postigao Eppel, a tri minute kasnije upravo je Hotić bio taj koji je povisio na 2:0.

U međuvremenu Mechelen je uspio da smanji prednost do kraja poluvremena, a na nova uzbuđenja u Bruggeu se čekalo sve do samog finiša utakmice. U 82. minuti Mechelen je došao i do izjednačenja zahvaljujući Dammeu, ali ne i do boda pošto je u nadoknadi Cercle Brugge golom spasio Peeters i postavio konačnih 3:2.

Za Hotića je ovo ujedno bio i prvijenac u novom klubu, baš kao i za Prevljaka čiji je Eupen poražen s uvjerljivih 5:2 na gostovanju kod St. Truidena.

U prvom poluvremenu viđena je prava golijada. Nakon što je Konate u 13. minuti pogodio za vodstvo St. Truidena, nedugo poslije toga upravo je Prevljak u svom debitantskom nastupu vratio stvari na početak i pokrenuo preokret.

Samo deset minuta kasnije Eupenu je vodstvo donio Cools, ali ono nije trajalo dugo jer je Asamoah u finišu prvog poluvremena sa dva pogotka ponovo preokrenuo rezultat. U drugom poluvremenu St. Truiden je uspio postići još dva pogotka i na kraju slaviti uvjerljivu pobjedu.

Belgijska liga, 25. kolo:

Charleroi - Waregem 4:0
Cercle Brugge - KV Mechelen 3:2
St. Truiden - Eupen 5:2

Top Komentari

Emir
Dobar gol Prevljaka izvandredno primanje lopte, smirenost na nivou ma sve za 10.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije