Sjajan derbi engleskih velikana: Nevjerovatan preokret Leedsa na Villa Parku
Ovi timovi imaju ukupno 10 titula prvaka Engleske, ali već godinama igraju u drugom razredu fudbala u ovoj zemlji

Pobjeda u posljednjim sekundama

Sjajan derbi engleskih velikana: Nevjerovatan preokret Leedsa na Villa Parku

Midhat Šljivak

Engleski velikani Aston Villa i Leeds United odigrali su sjajan meč  u 23. kolu Championshipa, a na kraju je ova fantastičan duel završen pobjedom gostiju od 2:3.

Villa je odlično ušla u meč i nakon samo 17 minuta igre imala je dva gola prednosti.

Poveli su domaći već nakon pet minuta. Pogodio je Tammy Abraham za prednost od 1:0, da bi sjajan gol u 17. minuti postigao Hourihane za 2:0.

Leeds je izgledao nemoćno. U ovom meču su igrali u potpuno izmjenjenom sastavu sa mladim igračima i igračima koji ne igraju toliko često, ali u drugom poluvremenu su briljirali.

Clarke je prvim golom u prvom timu u 56. minuti smanjio vodstvo domaćeg tima na 2:1, da bi zatim nakon kornera u 61. minuti Jansson pogodio za 2:2 i povratak Uniteda u meč.

Pokušavala je Villa potom doći do trećeg gola. Izgledali su domaći bolje na terenu, ali su u petoj minuti nadoknade doživjeli šok. Roofe je sjajnim golom donio Leedsu veliki preokret i pobjedu za konačnih 2:3.

Ovim trijumfom Leeds je preuzeo prvo mjesto na tabeli Championshipa.

Championship, 23. kolo:

Aston Villa - Leeds 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti