Sjajan meč u Živinicama, Zvonić junak Veleža

Rođeni slavili novu pobjedu

Sjajan meč u Živinicama, Zvonić junak Veleža

S. Mlaćo

Zanimljivo je danas bilo u Živinicam gdje su snage u okviru 7. kola Prve lige FBiH snage odmjerili Slaven i Velež.

Završilo je 3:2 za goste koji su tako slavili važnu pobjedu.

Sjajnu priliku domaći su imali u 16. minuti kada Doljančić šutira iz izgledne prilike, ali lopta odlazi tik pored stative Bobića. Pet minuta kasnije ubačaj za goste, Fajić je malo dirnuo loptu i gosti su mogli da slave.

U 30. minuti Trumić šutira, Bobić gostuje i spašava Rođene. Nakon toga kontra Veleža, Behram izlazi na Brezičanina, ali ne pogađa.

Slaven je bolje otvorio drugo poluvrijeme i to mu se isplatilo u 57. minuti kada iskusni Mirnes Salihović na majstorski način matira Bobića.

Velež je nakon primljenog pogotka došao do daha, a u 74. minuti pokušaj Behrama brani Brezičanin i spašava svoj tim. Nakon toga šutira Brandao, ali pored gola domaćih.

U 80. minuti Velež je došao do vodstva. Na penaltiku loptu prima Brandao i matira Brezičanina.

Na drugoj strani duga lopta i Mirnes Salihović lijevom nogom pogađa mrežu Bobića za novo poravnanje. To nije bio kraj golijadi. U 90. minuti pobjedu Veležu donosi kapiten Zvonić.

Prva liga FBiH, 7. kolo:

NK Slaven - FK Velež 2:3

NK Slaven: Sulejmanović, Todorović, Numanović, Trumić, Omerkić, Salihović H., Islamović, Salihović M., Doljančić, Mujagić, Hodžić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež: Bobić, Biševac, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Cvijanović, Behram, Mrgan, Fajić, Ferreyra, Vehabović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
ZABRANITI IGRATI UTAKMICE NA ONAKVIM TERENIMA,ONO JE KATASTROFA,MENE CUDI KAKO SE NIKO NIJE TEZE POVRJEDIO.AKO NEMA USLOVA, IMA IGRATI UTAKMICE U DRUGOM GRADU GDJE JE NORMALAN TEREN.BRAVO RODENI,SUMLJAM I BARSA DA JE DANAS ONDE IGRALA DA BI DOBILA
52 3
Šantićeva
Forza Velež!
50 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi