Petevove molitve se uslišavaju, Pioli ga je obradovao

Lijepe vijesti s Apenina

Petevove molitve se uslišavaju, Pioli ga je obradovao

A. Čaušević

Iako je praktično tek završio oktobarski ciklus kvalifikacija Ivaylo Petev već razmišlja o novembarskom prozoru i ključne dvije utakmice reprezetnacije BiH u pohodu na Svjetsko prvenstvo.

Petev u posljednja dva susreta zbog povreda nije mogao računati na izuzetno važne igrače veznog reda, najzvučnija imena su svakako Rade Krunić i Miralem Pjanić.

Krunić je prošle sedmice počeo da trenira s ekipom, a protiv Verone je minulog vikenda igrao kompletno drugo poluvrijeme.

Milan u utorak igra krucijalni meč protiv Porta za prolazak u nokaut fazu Lige prvaka. Stefano Pioli je Krunića najavio kao startera.

To što će Fočak igrati od prve minute je i odlična vijest za selektora Peteva pošto je neophodno da najvažniji igrači na dva odlučujuća meča dođu s dovoljno minutaže u nogama.

"Krunić može početi od početka, za svoje mjesto se bori sa Maldinijem. Njegova kondicija se popravlja. Rade je dobro. Može biti starter, a može i ući tokom utakmice", kazao je Pioli.

Inače, na pressici poslije susreta s Ukrajinom Petev je imao jasnu želju da najvažniji igrači budu spremni za novembar i moglo bi se reći da mu se molitve za sada uslišavaju.

"Čestitam mojim momcima što su pokazali na ovom okupljanju, nadam se da će u sljedećem okupljanju svi igrači biti spremni jer su nam falila četiri važna igrača", kazao je bugarski trener.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Od povrede bi se trebao potpuno oporaviti i Miralem Pjanić. Gojko Cimirot također nije ozbiljnije povrijeđen pa bi Petev trebao imati na raspolaganju najjači mogući vezni red.

Bosna i Hercegovina će oba meča igrati na Bilinom polju i to 13. i 16. novembra. U duelima protiv Ukrajine i Finske i četiri boda mogu biti dovoljna za potvrdu drugog mjesta.

Top Komentari

Klicko
rade krunic babo lopte
10 1
senad222
Znam da se mnogi nece sloziti sa mnom i da mnogi misle drugacije ali nemogu se oteti utisku da bez Pjanica igramo mnogo bolje,mnogo se brze lopta krece vise idemo okomitije i neko smo vise opasniji,barem u ove dve zadnje utakmice aaaa i prije se javljao taj utisak.Nismo onako usporeni i da lopta mora prvo do Pjanica aaa onda on prvom do sebe i tako znatno sporije idemo naprjed.....
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi