Sjajne partije Prevljaka i Milićevića nedovoljne za trijumf Eupena

Belgijska liga, 26. kolo:

Sjajne partije Prevljaka i Milićevića nedovoljne za trijumf Eupena

Utakmicom između Eupena i Genta otvoreno je 26. kolo belgijske Jupiler lige.

Nadali su se u Eupenu da bi večeras mogli napraviti iznenađenje i pobjedom 'pobjeći' iz donjeg dijela tablice. Većim dijelom susreta domaći su se držali, ponajviše zahvaljujuću bh. dvojcu Smailu Prevljaku i Danijelu Milićeviću, ali na kraju su ipak poraženi rezultatom 3:2.

Utakmica je bila uzbudljiva od samog starta. Već u petoj minuti Gent je došao do prednosti preko Davida, ali samo dvije minute kasnije uslijedilo je izjednačenje za koje se pobrinuo Prevljak nakon asistencije Milićevića.

U 12. minuti novi pogodak, ponovo u mreži Eupena. Za novo vodstvo Genta ponovo je pogodio David, međutim kroz nekoliko minuta Eupen vraća stvari na početak zahvaljujući Milićeviću koji iz slobodnjaka trese mrežu svog nekadašnjeg kluba.

Pri rezultatu 2:2 se ujedno i otišlo na odmor, a na semaforu promjene nije bilo sve do samog finiša utakmice. U 84. minuti sve nade Eupenu ugasio je Castro-Montes koji pogađa za 3:2 i donosi tri boda Gentu.

Za Prevljaka je ovo bio drugi pogodak u isto toliko odigranih utakmica za Eupen, a za Milićevića peti po redu. Na kontu ima i pet asistencija.

Top Komentari

Samo_Realan
Prevljak jako dobar i zahvalan igrač
3 1
Emir
Prevljaka i Đurića od prve minute a Dzeku kao jokera sa klupe ubaciti ukoliko bude potrebno.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi