Sjajne vijesti iz Srbije: "Prolazimo virus, fudbal će se igrati"

Optimizmom je zračio Pantelić

Sjajne vijesti iz Srbije: "Prolazimo virus, fudbal će se igrati"

Samir Mlaćo

Prvenstvo u Srbiji će sigurno nastaviti.

Od ponedjelja nekoliko klubova kreće sa treninzima na otvorenom, a sve će se raditi po posebnom programu.

Potpredsjednik Nogometnog saveza Srbije Marko Pantelić također je optimista.

"Većina ekipa će početi od ponedeljka. Ono što je bitno da polako prolazimo ovaj virus. Fudbal će se igrati, da li će se igrati 10 dana ranije ili mjesec dana kasnije, to nije tema.

Najvažnije je da igrači polako počinju da se spremaju. Kakav će biti sistem i na koji način ćemo završiti prvenstvo, o tome ćemo raspravljati u narednih nekoliko nedelja. Do 25. maja imamo rok od UEFA", rekao je Pantelić za TV Prva.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Odluka se čeka i u Premijer ligi BiH, te nižim rangovima.

Situacija u našoj zemlji kada je u pitanju koronavirus je sve bolja, mjere se ublažuju i očekuje se da se prvenstva nastave te završe na zelenim terenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi