Direktor Crvene zvezde predlaže regionalnu ligu, ali bez klubova iz BiH

Terzić ima novu ideju

Direktor Crvene zvezde predlaže regionalnu ligu, ali bez klubova iz BiH

Admin Čaušević

Osnivanje regionalne liga između klubova sa prostora bivše Jugoslavije je još uvijek na dugom štapu i teško je vjerovati da će takvo takmičenje zaživjeti u skoroj budućnosti. 

Ipak, na području balkanskog poluostrva bi mogla niknuti regionalna liga. Nastala bi kao posljedica finansijke krize prouzrokavna pandemijom koronavirusa.

Ideju o osnivanju takmičenja dao je direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić. Eventualno novoformirano takmičenje ne bi ubrajalo klubove iz BiH, ali i Hrvatske.

Terzićeva ideja je Crvena zvezda i Partizan oforme novu ligu u kojoj bi nastupali najbolji timovi iz Rumunije i Bugarske te tako povećali klupske prihove.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Zvezda je u problemu jer sa budžetom od 20 ili 30 miliona eura teško može da parira klubovima iz Lige prvaka i Europa lige, koji imaju budžete od po 50-60 miliona eura, pa naviše. Sa druge strane, mi ne možemo da trošimo toliki novac samo da bismo igrali domaću ligu", rekao je Terzić za srbijanske medije.

"Rješenje je da klubovi kao što su Zvezda i Partizan, zajedno sa još nekim klubovima iz regiona, recimo najboljim timovima Rumunije i Bugarske, oforme regionalnu ligu. Takve ideje već postoje po Evropi", dodao je on.

Top Komentari

EdwinPol
Zato bi liga izmedju slovenskih, hrvatskih i bosanskih klubova bila pun pogodak. Vjerujem da ne bi bilo ni puno problema. Rizik je mnogo manji tamo gdje nema Srba. S njima su uvijek i svugdje problemi.
14 1
Ivica_Osim8
nemate muda doc u Sa i Zg to znamo, a i ne bi smo igrali sa vama svakako
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi