Sjećate li se Štimca? Danas je napravio ogromnu senzaciju
Štimac je mogao biti zadovoljan

Veliki bod Indije protiv azijskog prvaka

Sjećate li se Štimca? Danas je napravio ogromnu senzaciju

S. Pašalić

Bivši selektor Hrvatske, Igor Štimac, prije nekoliko mjeseci je preuzeo reprezentaciju Indije.

Ipak, Štimac nije imao uspješan debi na klupi reprezentacije koja se nalazi na 102. mjestu FIFA rang liste s obzirom da je njegov tim poražen od Curacaa rezultatom 3:1.

Indija, koja ima 1.3 milijarde stanovnika je tako poražena od države koja ima samo 160.000 stanovnika i nalazi se na 82. mjestu rang liste.

Međutim, danas je Štimac napravio pravu senzaciju i u drugoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s obzirom da je Indija odigrala 0:0 na gostovanju kod Katara.

Katar je aktuelni azijski prvak i bio je ogroman favorit u ovoj utakmici te je uputio 28 udaraca prema golu Indije, od kojih je 13 išlo u okvir, ali lopta nije htjela ući u gol.

Nakon dva odigrana kola Katar je i pored ovog kiksa na 1. mjestu sa 4 boda, a slijede Oman i Afganistan koji imaju po 3, Indija ima 1, a Bangladeš 0 s tim da Oman i Bangladeš tek trebaju odigrati svoj meč.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi