Skandal na pomolu! UEFA istražuje - Crvena zvezda namjestila utakmicu Lige prvaka?
(Foto: EPA) Doušnik je sve ocinkario UEFA-i, pominju se milioni i milioni eura! Ako je ovo tačno biće svega u komšiluku...

Čelnici kluba se obogatili klađenjem na utakmicu na Parku prinčeva?

Skandal na pomolu! UEFA istražuje - Crvena zvezda namjestila utakmicu Lige prvaka?

Ugledni francuski magazin L'Equipe donosi priču koja bi mogla itekako potresti fudbalsku Evropu, a pogotovo susjednu Srbiju.

Naime, navodno je UEFA-a obavijestila francuske vlasti na mogućnost da je meč 2. kola grupne faze Lige prvaka odigran na Parku prinčeva između PSG-a i Crvene zvezde namješten.

Prema pisanju L'Equipea postoje ozbiljne sumnje da je meč odigran 3. oktobra kojeg je PSG riješio u svoju korist sa ubjedljivih 6:1 namješten, a UEFA je navodno i prije odigravanja ovog meča upozoravala francuske vlasti.

Kako se navodi, glasine su počele od "doušnika" koji je sve i dojavio UEFA-i, a u Nyonu su za čitav sličaj za sada znali samo predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin i njegovi bliski saradnici.

Pomenuti doušnik je UEFA-i ispričiao da je jedan vrlo visoki čelnik, ili više njih, Crvene zvezde uložio čak pet miliona eura na poraz svog kluba na Parku prinčeva od pet golova razlike.

Uplata nije izvršena odjednom već su korišteni mnogobrojni računi u velikom broju online kladionica. Navodi se i da se ukupan dobitak mjeri u desetinama miliona eura.

Kako bi osigurao "prolaz" opklade pomenuti čelnik Zvezde svakako je morao angažovati i igrače za svoju prevaru, a ukoliko se ispostavi da su informacije koje je doušnik dostavio UEFA-i ovo će sigurno biti nezapamćen skandal.

Top Komentari

Griezmann
Mogli su jos 5 primiti sta bi onda bilo hahahaha, inace je jaka zvezda pa je namjesteno hahaha
25 1
king11
vjerovatno bi zvezda pobjedila da nisu naštimali
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti