Izgleda da jedan član žirija za Zlatnu loptu nije pratio fudbal ove godine

Da li je bio ozbiljan?

Izgleda da jedan član žirija za Zlatnu loptu nije pratio fudbal ove godine

Novinari širom svijeta glasali su u izboru za Zlatnu loptu, te za pobjednika izglasali Luku Modrića koji je ubjedljivo slavio sa 735 bodova.

Modrić je više-manje bio svačiji izbor, ako ne prvi onda jedan od prvih pet, ali za oko zapadaju glasovi koji su stigli iz simpatične zemlje po imenu Sveti Kristofor i Nevis.

Predstavnik ove otočke države u glasanju za Zlatnu loptu bio je Merv-Ann Thompson, koji se ili želio baš dobro zabaviti tako da skrene pažnju na sebe, ili ove godine nije pratio fudbal.

Thompson je iz nekog razloga pet bodova dao Neymaru, koji u 2018. godini nije uradio ama baš ništa spektakularno, četiri Sergiju Ramosu, tri Luisu Suarezu, dva Alissonu i jedan Sergiju Agueru.

Zanimljivo, među Thompsonovim favoritima nema niti jednog igrača koji je završio u TOP 5 (Modrić, Ronaldo, Griezmann, Mbappe, Messi).

Kad smo već kod Svetog Kristofora i Nevisa, da naučimo nešto i iz geografije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Riječ je o državi u Karipskom moru koja ima oko 50.000 stanovnika. Prije dolaska Evropljana, ovo područje bilo je naseljeno indijanskim plemenima Kariba a Kristofor Kolumbo se na svom drugom putovanju 1493. iskrcao na veći otok i nazvao ga, prema svecu zaštitniku, Sveti Kristofor. Manji otok nazvao je Nevis, što na španskom znači snijeg.

Ova država je punu samostalnost stekla 19. septembra 1983. godine, a bila je najpoznatija po proizvodnji šećera, da bi se kasnije razvile i druge poljoprivredne kulture.

Top Komentari

Januzaj7
I opet je naveo barem tri igraca koja su bolja od Modrica...
39 9
Mirko
Haha ha ha dušmani na aparatima
2 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi