Tragedija koja nikog ne ostavlja ravnodušnim: Preminuo dan prije novog ugovora

Tragedija koja nikog ne ostavlja ravnodušnim: Preminuo dan prije novog ugovora

Edmir Škorić

Davide Astori preminuo je u 31. godini života. Umro je u snu u noći sa subote na nedjelju u hotelu u Udinama, gdje je Fiorentina trebala da igra s Udineseom susret 27. kola Serije A.

Da tragedija bude veća, Astori je samo dan nakon utakmice trebao da potpiše novi ugovor, što je potvrdio i direktor kluba Andrea Della Valle.

"Htio je da do kraja karijere ostane u Firenci. Teško je ovdje stati, ali ovo je ogromna tragedija. Ne znam šta bih rekao. U ponedjeljak smo trebali sjesti da potpiše novi ugovor koji smo prethodno dogovorili", istakao je ADV.

"Prvobitno smo u četvrtak trebali sjesti, ali zbog lošeg vremena taj smo dio odgodili za ponedjeljak. Još uvijek sam u šoku. Bio je referantna tačka za čitav tim. Poslije Bologne smo razgovarali pola sata i pričao mi je o projektu i novim momcima. Izgledalo je kao da je već trener ili sportski direktor, toliko je bio unutar tima i htio da bude dio projekta", poručio je direktor Viola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moramo nastaviti dalje, momci moraju da pronađu snagu i reaguju. A ja sam jako ponosan što sam mogao da poznajem Astorija. Bio je pravi kapiten i jedan od onih koji je najviše vjerovao u novi i jači Fiorentinin tim", zaključio je.

Zbog njegove smrti odgođene su sve utakmice u Seriji A i Seriji B ovog vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi