"Skandalozno je da je Perez zvao 20 minuta nakon meča i žalio se na suđenje, VAR više nije bio isti"

Tebas otkrio problem

"Skandalozno je da je Perez zvao 20 minuta nakon meča i žalio se na suđenje, VAR više nije bio isti"

E. Čaušević

Dosta prašine u španskoj javnosti diglo se nakon jučerašnje utakmice Athletic Bilbaa i Real Madrida.

Kraljevski klub uspio je da dođe do pobjede sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Sergio Ramos iz penala. No, samo nekoliko minuta kasnije čini se da je i Bilbao trebao dobiti penal, ali iz VAR sobe se niko nije oglasio.

To je diglo dosta prašine posebno među navijačima Barcelone koji tvrde da i sudije idu na to da Real Madrid postane prvak Španije. Nakon svega oglasio se i prvi čovjek La Lige, Javier Tebas, koji je otkrio nekoliko zanimljivih stvari.

Tebas je izjavio da se sve promijenilo u januaru kada je Florentino Perez nazvao Luisa Rubialesa kako bi se požalio na suđenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Uporno ponavljam da se sve u vezi VAR-a u Španiji promijenilo otkako je Florentino Perez u januaru lično nazvao Luisa Rubialesa da bi mu se požalio na suđenje. On je to uradio 20 minuta nakon jedne od utakmica Reala. Po meni je to skandalozno, nedopustivo i neprimjereno ponašanje te direktan pritisak na sudije i suđenje. Taj poziv je promijenio sve, stvoren je nepotreban pritisak i neslaganje između sudija u VAR sobi i glavnog sudije na terenu", rekao je Tebas, te dodao.

""Ono što mi priželjkujemo je da borba za La Ligu bude otvorena, da se ne dešava dominacija u smislu da jedna ekipa u sezoni osvoji 90 bodova. Želimo da svi i gube i pobjeđuju i remiziraju. Upravo to je slučaj u ovoj sezoni".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...tako je nazvao i ove u UEFA-u pa je Modric dobio nagradu za najboljeg igraca svijeta...do duse tu je ubacivao i one izmisljene novinare koji su glasali za Modrica,a kasnije se ispostavilo da ti likovi uopste ni ne postoje,ali sve je to regularno...
8 4
Arnel925
Samo plačite pi*** ove sezone nema vam titule. Hala Madrid!!
7 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi