Skautska opsada Maksimira: I Gojak pod lupom velikana

Dinamo do vrha puni klupsku kasu

Skautska opsada Maksimira: I Gojak pod lupom velikana

Uspjeh Dinama na evropskoj sceni privukao je, po običaju, veliku pozornost najvećih klubova današnjice i u ljetnom prijelaznom roku bi moglo biti svega.

Zagrepčani su prolaskom grupne faze Evropske lige ostvarili možda i najveći rezultat u posljednjih 50 godina, osim toga u klupsku kasu su se slili i milionski iznosi, no svaki uspjeh sa sobom nosi posljedice koje nisu uvijek nužno pozitivne.

Naime, Dinamov uspjeh je upalio alarm u svim velikim vodećim klubovima, ali ne zato što se osjećaju ugroženo, već zato što taj tim očito ima neke igrače koje vrijedi pogledati. Stoga i ne čudi što je na tribinama Maksimira na posljednjoj utakmici protiv Viktorije (3:0) vladala skautska okupacija. Sportske novosti pišu kako je pola skautske Evrope naselilo Maksimir, da ih je bilo prisutno više od 50 iz raznih evropskih klubova, a bilo je i onih koji se nisu najavili, koji su u svoj notes anonimno zapisivali podatke.

"Nikad ih nije bilo više. Pod najvećim povećalom su bili Dani Olmo, Amer Gojak, Dominik Livaković i Mislav Oršić. Zaključujemo da bi ljetni prijelazni rok u Maksimiru mogao biti jako zanimljiva priča", piše hrvatski list.

Potražite više informacija na temu HNL:

Dinamove utakmice i ranije su bile mamac za skaute, no u utakmicama pod pritiskom kakva je bila protiv Viktorije Plzen, skauti mogu vidjeti reakcije igrača u "posebnim okolnostima", jer oni statistički podaci su svakako svima na raspolaganju. Do prave slike se dolazi tek ako se igrača pogleda uživo. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Gojak može igrati gdje god hoće!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije