Skibbe ljut na FIFA-u zbog Manolasa
Foto: EPA

Diskutabilna odluka

Skibbe ljut na FIFA-u zbog Manolasa

Grčka fudbalska reprezntacija našla se u velikim problemimam pred duele baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u kojima će igrati dvije utakmice protiv Hrvatske. 

Grčka će u ovim susretima trebati svu moguću pomoć, a pred prvi meč već su ostali bez tri defanzivna igrača. Riječ je o Kostasu Manolasu iz Rome, Sokratisu Papastathopoulosu iz Dortmunda te Petrosu Mantolasu iz AEK-a. 

Dok su posljednja dvojica povrijeđeni, sa Manolasom je problem druge vrste i Grcima je kriva FIFA. Naime, krovna kuća svjetskog fudbala je suspendovala Manolasa zbog nesportskog ponašanja na kvalifikacionom meču protiv Kipra. Fudbaler Rome je na tom meču dobio žuti karton i zbog toga nije igrao naredni meč protiv Gibraltara u kojem se znalo da je Grčka veliki favorit i da im neće mnogo nedostajati. Ipak, iz FIFA-e su odlučili da suspenduju Manolasa na još jedan meč jer je, prema njihovom mišljenju, namjerno dobio taj karton kako bi 'očistio' kartone pred duele protiv Hrvatske. 

Grčki selektor Michael Skibbe veoma je ljut na FIFA-u.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nije mi jasno zašto su ga kaznili. Vodili smo 2:1 na gostovanju kod Kipra i u takvim situacijama je sasvim normalno da igrači zadržavaju vrijeme i zbog toga dobiju žuti karton. Zbog toga je Manolas dobio karton i nije igrao protiv Gibraltara, a FIFA ga je četiri sedmice kasnije kaznila zbog nečega što svi igrači rade", rekao je Skibbe. 

Podsjetimo, prvi duel Hrvatske i Grčke na rasporedu je 9. novembra na Maksimiru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi