Skopljak: Zasluženo smo slavili protiv TOŠK-a
Kapiten Novotravničana nakon prve pobjede

Ponovo se upisao u listu strijelaca

Skopljak: Zasluženo smo slavili protiv TOŠK-a

S. Mlaćo

Novi Travnik je jučer u 15. kolu Prve lige FBiH došao do prve pobjede u ovoj polusezoni. U Novom Travnik je pao TOŠK (2:1), a vodeći pogodak za domaće postigao je defanzivac Mahir Skopljak. 

Iako nastupa u odbrani, Skopljak je ove polusezone postigao tri pogotka za Novi Travnik, te pokazao svoje kvalitete. Nije krio zadovoljstvo nakon pobjede nad TOŠK-om.

"S obzirom na činjenicu sa kakvim smo se problemima susretali u proteklom periodu ne možemo biti zadovoljni kao kolektiv sa utakmicama iza nas. Kao sam kolektiv smo dosta dobro izgledali na terenu, tako da naše stanje na tabeli nije ni približno onome šta zaslužujemo. Jučerašnjom utakmicom i pobjedom protiv ekipe TOŠK-a koja se došla nadigravati smo pokazali neosporan kvalitet, gdje s pravom mogu reći da je i više nego zaslužena", kazao je Skopljak za SportSport.ba.

O samim igrama kluba kaže.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mi smo jedna od najmlađi, ako ne i najmlađa ekipa u ligi, tako da kada se uzme u obzir i individualni kvalitet, kao i kvalitet kolektiva jednostavno ne zaslužujemo trenutnu poziciju. Što se mene kao kapitena tiče, odnosno moga odnosa prema utakmicama iza nas, mogu reći da sam poprilično zadovoljan svojim igrama kao i pogocima koje sam postigao, te se nadam da ću u narednom dijelu sezone ući što spremniji i bolji kako bi kroz individualni rad i treninge dao dodatni doprinos svom razvoju, a samim time i uspjehu kolektiva", dodao je 22-godišnji Skopljak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi