Škoti bijesni zbog poteza Unitedovog veznjaka, selektor tvrdi: "Morao je hitno u WC"

Noć za zaborav

Škoti bijesni zbog poteza Unitedovog veznjaka, selektor tvrdi: "Morao je hitno u WC"

E. Škorić

Škotska je jučer na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo posramljena u Astani, pošto je od Kazahstana poražena s 3:0.

Bila je to očajna noć za Škote, koji su doživjeli pravi debakl i to za samo 50 minuta igre, a dan nakon 'kobne' utakmice navijači ove selekcije prozivaju redom svoje zvijezde.

Najviše su ljuti na veznjaka Manchester Uniteda McTominaya, koji je igrao od 70. minute, ali je po završetku meča samo pobjegao u svlačionicu.

Navijači Škotske na stadionu su očekivali barem neko izvinjenje, ali ovaj se nije udostojio ni da stane ispred njih.

Selektor Škotske Alex McLeish pokušao je da stane u igračevu odbranu, pa je tako izjavio sljedeće:

"McTominay je imao poremećaj želuca, požurio je u toalet nakon meča", kazao je selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U drugoj utakmici u kvalifikacijama Škotska će ugostiti San Marino i ima priliku da donekle popravi loš utisak na startu kvalifikacija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi