Škoti u Zenicu dolaze sa dosta samopouzdanja

Najava trenera Lennona

Škoti u Zenicu dolaze sa dosta samopouzdanja

A. Čaušević

Naredni evropski rival Sarajeva i posljdnja prepreka za grupnu fazu Europa lige je Celtic koji je u trećem pretkolu s minimalnih 0:1 izbacio Rigu.

Bh. i škotski prvak su igrali prošle sezone, ali u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Tada je Celtic gostovao na stadionu Asim Ferhatović Hase i slavio s 1:3, dok ih sada čeka duel na Bilnom polju.

Celticova ekspedicija u Bosnu i Hercegovinu stiže da dosta samopouzdanja koje je prema riječima Neila Lennona stiglo nakon pobjede u Latviji.

"Znali smo da je Riga teško mjesto za igrati, bilo tu navijača ili ne. Copenhagen je prošle sezone ovdje izgubio, bili smo oprezni na početku i na kraju smo odradili dobar posao", rekao je Lennon.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Sve su to teške utakmice, ali s ovom pobjedom možemo dobiti dosta samopouzdanja", dodao je trener višestrukog prvaka Škotske.

Utakmica Sarajevo - Celtic se igra u četvrtak, 1. oktobra. Kao i u ranijim pretkolima kvalifikacija za Europa ligu i u play-offu će se igrati jedan eliminacioni meč.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tas14
Sta nas briga, igramo svoju šampionsku igru i evo dokle smo dogurali. Naprijed momci!
6 0
hzsg
Sarajevo ga mora zabiti, nema nikakvog kopiranja Rige i sl, imamo takvu ekipu da se rezultat može postici igrom, a ne nikakvim bunkerima i sl. DAKLE IGRATI SVOJU IGRU NE SRLJATI. CELTIC JESTE FAVORIT ALI NIKAKVE BJELE ZASTAVE NESMIJE BITI. SRETNO NAŠEM ŠAMPIONU.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti