Škriniar dobio priznanje, pa poručio: "Nadam se da se Marek Hamšik sada ne ljuti na mene"

Igrač godine u Slovačkoj

Škriniar dobio priznanje, pa poručio: "Nadam se da se Marek Hamšik sada ne ljuti na mene"

E. Škorić

Slovački reprezentativac Milan Škriniar (25) proglašen je igračem godine u Slovačkoj.

Štoper milanskog Intera izabran je za igrača godine, mada tu nagradu već dugi niz godina bez problema "kupi" bivši igrač Napolija Marek Hamšik.

Zbog koronavirusa koji je pogodio cijelu Evropu, 20. izdanje ceremonije dodjele nagrada nije održano kao i obično, ali je Nogometni savez Slovačke dodijelio nagradu u saradnji s novinarima Pravde, kao i uz glasove trenera i sportskih novinara.

„Žao mi je što ovogodišnja ceremonija nije održana kao i svake godine. Ali u ovom trenutku to nije moguće i razumno je", izjavio je Škriniar, koji je svjestan da je to "Hamšikova nagrada".

"Naravno da sam zadovoljan nagradom i zahvalan sam ljudima koji su glasali za mene. Prošle godine mi je Stanislav Lobotka rekao da bi neko drugi mogao da osvoji ovu nagradu samo kada Hamšik ode u Kinu, tako da se nadam da se sada neće naljutiti na mene", poručio je 25-godišnji defanzivac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Škriniar je od 2016. član reprezentacije Slovačke s kojom će igrati polufinale baraža za odlazak na EP protiv Republike Irske i pobjednik tog duela u Bratislavi igrat će protiv pobjednika meča BiH - Sjeverna Irska. Zbog pandemije koronavirusa baraž je odgođen do juna.

Prije Intera je Škriniar nastupao još za Sampdoriju i Žilinu u Slovačkoj, s kojom je bio prvak zemlje u sezoni 2011/12 i ujedno osvojivši i Kup. S Interom još čeka na prvi trofej...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti