Škriniar: Džeko i Higuain su smrtonosni u šesnaestercu

Hvalio napadače u Seriji A

Škriniar: Džeko i Higuain su smrtonosni u šesnaestercu

Defanzivac Intera Milan Škriniar govorio je za La Repubblicu o svemu pomalo, a dotakao se najboljih napadača i defanzivaca u italijanskom prvenstvu. 

Zanimljivo, kao najboljeg defanzivca nije izdvojio svog saigrača i reprezentativca Brazilac Mirandu. Podsjetimo, Miranda je jučer upravo za sebe rekao da je najbolji defanzivac Serije A, ali Škriniar očito misli drugačije.

"Najbolji defanzivac? Koulibaly u Seriji A, Ramos u Evropi", kratko je prokomentarisao Škriniar pa se osvrnuo na napadače:

"Volim da pogađam šta će napadač uraditi, ukrasti mu loptu i nastaviti dalje. U Napoliju, protiv Insignea, bio sam često u prilici to da uradim i bilo je sjajno. Napadači koji napadaju prostor, kao što su Belotti i Simeone su veoma teški za čuvati, dok su oni koji trče manje, poput Džeke i Higuaina smrtonosni u šesnaestercu", rekao je Škriniar.

On se također osvrnuo i na eventaulno igranje Lige prvaka naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sada želim da budem savršen u dresu Intera kako bi svoj tim odveo u Ligu pampiona. Ne znam šta će se dešavati u budućnosti, ali želim ovo ostvariti u dresu Nerazzurra".

Podsjetimo, Inter se bori za ulazak u Ligu prvaka protiv Lazija i Rome, a trenutno ima bod mmanje od pomenutih ekipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi