Sky Sports: Poznato je gdje će Mattijhs de Ligt nastaviti karijeru

Saga uskoro završava

Sky Sports: Poznato je gdje će Mattijhs de Ligt nastaviti karijeru

E. Čaušević

Mladi holandski igrač Matthijs de Ligt nakon odličnih partija u dresu Ajaxa nalazi se na meti mnogih evropskih velikana.

Iako ima tek 19 godina De Ligt je uspio da dođe čak do kapitenske trake kluba iz Amsterdama, a svojim igrama oduševio je fudbalsku javnost ove sezone.

Više nije tajna da će gotovo sigurno napustiti Ajax ovog ljeta, a interes za njega pokazao je veliki broj klubova. De Ligt se najviše povezuje s Barcelonom, no tu su još Bayern, Juventus, Manchester United i PSG koji ga također žele dovesti.

Međutim, ugledni Sky Sports objavio je prije nekoliko trenutaka da je De Ligt donio konačnu odluku, te da će u narednih nekoliko dana zvanično biti saopšteno da ide u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Katalonci već dugo pregovaraju oko transfera De Ligta i jedino je ostalo da se "nađu" oko uslova njegovog ugovora. Ajax tu neće praviti problem, a nije više tajna ni da De Ligt želi karijeru nastaviti u Barceloni.

On će prema svemu sudeći biti drugi igrač ovog ljeta koji će iz Ajaxa preći u Barcu nakon što je to uradio njegov najbolji prijatelj Frenkie de Jong kojeg su Katalonci platiti 75 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

koraj
A jeste i dosadni vise s njim
1 0
red devil mo
Zar mu nije menadzer pod zabranom transfera do polovine avgusta?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi