Slaven Bilić ponovo postaje selektor?

Prvi favorit za ovaj posao

Slaven Bilić ponovo postaje selektor?

Esmer Oštraković

Trenutno Slaven Bilić radi u Saudijskoj Arabiji kao trener Al Fateha koji se nalazi na sedmom mjestu u prvenstvu ove zemlje.

Ipak, kako stvari stoje postoji mogućnost da on napusti klupu ove ekipe nakon ponude koju je dobio prije nekoliko dana.

Kako pišu mediji iz Irske, Slaven Bilić prvi je favorit za preuzimanje ove reprezentacije, a to bi značilo njegov povratak na poziciju selektora.

Ugovor sa Al Fatehom Bilića veže do ljeta 2025. godine i jasno je da bi ga mogao raskinuti samo u dogovor sa upravom ovog kluba.

Irish Mirror tvrdi da bi Slaven Bilić novi selektor Irske mogao postati nakon završetna prvenstva u Saudijskoj Arabiji jer bi tada njegov klub imao dovoljno vremena da nađe novog trenera.

Oglasi

Dodaju i to da jako dobro upućeni izvori tvrde da je Bilić prvi favorit da naslijedi Stephena Kennyja na klupi Irske.

Kenny je krajem prošle godine smijenjen sa klupe reprezentacije Irske i to nakon remija sa Novim Zelandom. Ta utakmica zvaršena je rezultatom 1:1.

Ova reprezentacija narednog mjeseca igra dvije prijateljske utakmice i to protiv Belgije i Švicarske, a ulogu selektora imat će John O'Shea.

Za Bilića novinari u Irskoj tvrde da je savršen kandidat za selektora jer je dovoljno iskusan i dovoljno omald, ali i dokazano kvalitetan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Trenersku karijeru Bilić je poečo na klupi Hajduka 2001. godine, a zatim je vodio hrvatsku u-21 reprezentaciju.

Nakon toga šest godina bio je i selektor seniorske reprezentacije, a osim toga vodio je i Bešiktaš, West Ham, Al Ittihad, WBA i Watford.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi