Jedan 'kandidat' za selektora BiH manje: Slaven Bilić potpisao bogati ugovor!

Ide u Saudijsku Arabiju

Jedan 'kandidat' za selektora BiH manje: Slaven Bilić potpisao bogati ugovor!

Midhat Šljivak

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić novi je trener Al Fateha iz Saudijske Arabije. Arapski klub zvanično je danas potvrdio angažman 54-godišnjeg trenera.

Slaven Bilić će trenersku karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Hrvatski stručnjak preuzeo je ekipu Al Fateha koja je potvrdila njegov angažman.

Bilić je posljednji angažman imao u engleskom Watfordu. Tamo je u martu ostao bez posla, ali kao i uvijek, dobio je brojne ponude od kluba širom svijeta.

Povezivao se i s klupom reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ipak, konkretnih pregovora s njim nikada nije ni bilo, pa ne može se ni reći da je Bilić bio ozbiljan kandidat za selektora Zmajeva.

Na kraju je 54-godišnji trener odabrao ponudu iz Saudijske Arabije. Dobio je sigurno bogat ugovor kakav mu u Evropi ne može svako ponuditi, a klub ga je dočekao porukom.

Oglasi

"Dobrodošao u oazu palmi, idemo zajedno ispisati historiju".

Al Fateh je prošlu sezonu u prvenstvu Saudijske Arabije završio na šestom mjestu, a cilj je ove sezone pokušaj dodatnog napretka i plasman u sam vrh tabele.

Treba napomenuti da u ovom klubu nema nekih velikih zvijezda kao što je to slučaj s onim najboljim timovima koji su ovog ljeta angažovali brojna velika imena. Najpoznatije ime na koje će računati Bilić u ovom klubu je Španac Cristian Tello.

Bilić se tako vraća u Saudijsku Arabiju gdje je u sezoni 2018/2019 vodio jedan od najvećih klubova ove zemlje - Al Ittihad. Dobio je otkaz nakon pet mjeseci nakon samo šest pobjeda u 20 utakmica.

Slaven Bilić je u trenerskoj karijeri vodio Hajduk, mladu i seniorsku reprezentaciju Hrvatske, te brojne druge timove. Radio je u Rusiji (Lokomotiv), Turskoj (Bešiktaš), Engleska (West Ham, WBA, Watford) i Kini (Beijing Guoan).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti