Potpuni haos u Koprivnici: Torcida prekinula meč, sudija pogođen u glavu

Prekid trajao 15 minuta

Potpuni haos u Koprivnici: Torcida prekinula meč, sudija pogođen u glavu

M. Šljivak

Potpuni haos dešavao se na utakmici prvenstva Hrvatske između Slaven Belupa i Hajduka, a utakmica je prekinuta u 36. minuti meča zbog nereda koju su izazvali navijači.

Vatreni navijači Hajduka, popularna Torcida prekinuli su meč u 36. minuti meča između Slavena i Hajduka, a pomoćni sudija pogođen je u glavu.

Sve je krenulo naguravanjem Livaje i Solde. Došlo je do dobacivanja i fizičkog kontakta i činilo se kako se sve smirilo.

Livaja je potom srušio Soldu. Nije dobio drugi žuti karton, a zatim je počeo haos na tribini gdje je Torcida.

Trenutak u kojem je sudija pogođen u glavu (Foto - Twitter)

Brojni predmeti su bačeni s tribina. Jedan je pogodio pomoćnog sudiju, a zatim je glavni sudija s ekipom otišao u svlačionicu.

Pratili su ga i igrači Slavena, dok su Hajdukovi ostali na terenu pokušavajući smiriti igrače.

Nakon duže pauze meč je ipak nastavljen. Sudija srećom nije doživio težu povred i mogao je nastaviti sa asistiranjem glavnom sudiji.

Ipak, sigurno je da će Hajduk dobiti novu kaznu zbog nereda navijača, koja nije ni prva, a ni posljednja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je do prekida imao sigurno vodstvo od 2:0 i Splićani su jako blizu bitne pobjede pred pauzu u prvenstvu koja slijedi zbog Svjetskog prvenstva.

Bilo bi zaista bizarno da je Torcida uspjela upropastiti ovaj meč svom timu jer nije bilo  nikakve potrebe za ovakvim potezima.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti