Slaven razbio Rudar i prekinuo negativnu seriju

Slavlje u Živinicama

Slaven razbio Rudar i prekinuo negativnu seriju

E. Škorić

Nogometaši Slavena ostvarili su važnu pobjedu protiv Rudara (4:0) u osmom kolu Prve lige Federacije BiH.

U Živinicama je danas viđen kvalitetan meč, a od početka je bilo jasno da je i jednima i drugima pobjeda imperativ, no na kraju su je više željeli domaći, pa su sva tri boda ostala u Živinicama.

Slavenu je vodstvo u prvom dijelu omogućio Mirza Majdančić. Iako su gosti smatrali da je bio ofsajd, glavni sudija nije tako mislio i pokazao je na centar.

U nastavku je Slaven uspio da zabije još tri gola i da završi priču oko pobjednika, te da ostvari zaista bitan trijumf pred nastavak šampionata. Mirnes Salihović u 61., te rezervisti Muhamed Šemić u 88. i Elmedin Aličić u 91. minuti ovjerili su pobjedu Slavena.

Slavenu je ovo treća pobjeda, ali tek prva poslije četiri uzastopna poraza i zbog toga će u Živinicama sada lakše da dišu i da još motivisanije uđu u mečeve koji prethode.

Slaven je sa devet bodova napredovao nekoliko mjesta, dok je Rudar ovo bio treći poraz, ali i daje je s 13 bodova u gornjem dijelu tabele.

Slaven - Rudar 4:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Slaven: Brezičanin, Todorović, Majdančić, Trumić, Salihović, Mujić, Islamović, Mešinović, Salihović M., Gogić, Doljančić.

FK Rudar: Bekan, Kubat, Subašić, Kovač, Kobilica, Fočo, Musić, Gačić, Topalović, Rizvanović, Spahić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi