Slavi Vojvodina, slavi i Bačka Topola: TSC je u Evropi!

Veliki podvig vojvođanskog tima

Slavi Vojvodina, slavi i Bačka Topola: TSC je u Evropi!

Vojvodina je danas gostovala kod Čukaričkog u polufinalu Kupa Srbije, slavila pobjedu od 0:1 i otišla u finale. U finalu će Novosađani igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela Partizan - Crvena zvezda.

Slavili su s razlogom Novosađani plasman u novo finala Kupa, ali slavila se pobjeda Vojvodine i u jednom drugom vojvođanskom gradu - u Bačkoj Topoli.

Plasman Vojvodine u finale znači da će jedna od tri prvoplasirane (dva kola do kraja sezone) ekipe Super lige osvojiti trofej kupa što otvara četvrto mjesto za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

A to mjesto pripada TSC-u iz Bačke Topole. TSC ne može sezonu završiti lošije plasiran od četvrtog mjesta (čak ima male šanse za treće), što znači da je izborio Evropu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Veliki je to podvig za tim iz grada od 15-ak hiljada stanovnika, tim koji je ove sezone prvi put igrao u srbijanskoj eliti, Super ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti