Učesnik ogromnog skandala u Bijeljini sudi na Evropskom prvenstvu!

UEFA odlučila

Učesnik ogromnog skandala u Bijeljini sudi na Evropskom prvenstvu!

A. Čaušević

UEFA je odbrala 18 sudija koji će suditi na Evrpskom prvenstvu i bit će zaduženi za dijeljenje pravde na 51 meču u periodu od 11. juna do 11. jula.

Evropska krovna fudbalska federacije je danas delegirala sudije koji će suditi na kontinetalnom turniru, a jedno ime bode u oči.

Naime, na listi glavnih sudija se našao Slavko Vinčić, bh. i regionalnoj javnost vrlo dobro poznat po skandalu napravljenom u Bijeljini i to na vrhuncu pandemije koronavirusa.

Vinčič je bio jedan od učesnika zabave koje je organizivoala kontroverzna starletna Tijana Ajfon, a tom prilikom i uhapšen, ali je nakon toga i pušten.

"Bio sam najprije na sastanku s poslovnim partnerima, koji su me pozvali kasnije na zabavu na neko imanje gdje si bili ljudi koje ne poznajem", izjava je kojom se tada Vinčić opravdao slovenačkim medijima.

SUDIJA UEFA KOJI JE UHAPŠEN SA TIJANOM AJFON KAŽE: Pozvani smo na jedan  ranč da proslavimo i odazvali smo se pozivu

Međutim taj skandal nije previše utjecao na sudijsku karijeru 41-godišnjaka koji je u međuvremenu sudio klupska takmičenja, a sada će suditi i na Evropskom prvenstvu.

Inače, na Euru će suditi i Ovidiu Alin Hategan. Sudije iz Rumunije se mnogi sjećaju po skandalu s Parka prinčeva kada je zbog rasizma bio prekinut meč Lige prvaka između PSG-a i Basaksehira.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, na Evropskom prvenstvu u sklopu dogovora sa Conmebolom će suditi i jedan arbitar iz Južne Amerike. Riječ je o Argentincu Fernandu Rapallini kojem će asistirati njegovi sunarodnjaci.

Evropske sudije koje će suditi su: Felix Brych, Cüneyt Çakır, Carlos Del Cerro Grande, Andreas Ekberg, Orel Grinfeeld,Ovidiu Alin Hategan, Sergei Karasev, Istvan Kovacs, Bjorn Kuipers, Danny Makkelie, Antonio Miguel Mateu Lahoz, Michael Oliver, Daniele Orsato, Artur Manuel Ribeiro Soares Dias, Daniel Siebert , Anthony Taylor, Clément Turpin i Slavko Vinčić.

Top Komentari

Skopidoo
Nabijem na ***** i vas i vasu koronu
0 4
Gari Garinča
Nek na Euro povede i Tijanu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi