Slika je uvijek govorila više od 1000 riječi: Predsjednik Juventusa 'uhvaćen' u pregovorima

Sarri preuzima Juve?

Slika je uvijek govorila više od 1000 riječi: Predsjednik Juventusa 'uhvaćen' u pregovorima

M. Šljivak

Torinski Juventus završio je na kraju sezone petogodišnju saradnju sa Massimilanom Allegrijem.

Nakon pet uzastopnih titula prvaka Italije rukovodstvo tima iz Torina odlučilo je kako želi promijeniti određene stvari unutar kluba i zahvalili su se na saradnji Allegriju.

Mnoga imena su se povezivala sa preuzimanjem torinskog velikana, a čini se kako će na klupu Stare dame na kraju sjesti Maurizio Sarri.

Aktuelni menadžer Chelseaja je prethodnih dana odbacivao mogućnost da preuzme vođenje Bianconera, ali slika koja nam dolazi iz Bakua pred finale Evropske lige, govori drugačije.

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli razgovarao je sa Sarrijem u hotelu u kojem su smješteni igrači Chelseaja, a u svemu je posrednik bio kontroverzni menadžer Fali Ramadani.

Pretpostavlja se da će Sarri postati novi trener Juvenutsa. Navodno je već sve uveliko dogovoreno i čeka se službena potvrda.

Rođeni Napolitanac je oduševo sve u Italiji kako je igrao njegov Empoli, a zatim je odličan posao nastavio i u Napoliju. Prošlog ljeta otišao je u Chelsea, ali izgleda da njegova avantura u Premiershipu neće dugo trajati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Sarrijev dolazak u Torino neće biti ozvaničen dok se ne odigra finale Lige šampiona jer Juve želi sačekati da vidi kakva će biti situacija oko Juergena Kloppa i Mauricija Pochettina.

Međutim, ukoliko ne bude nekih iznenađenja rukovodstvo Juventusa je odlučilo da kormilo osmostrukog uzastopnog prvaka Italije predvodi Sarri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
uzassss
0 0
Zoilomas
Je6es Sarria nema on pojma o fudbalu, Ako Juve ovo uradi ocigledno je da gube kompas.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi