Sliško: Sa Salihovićem smo isto uradili u Goraždu, ali sada smo osvojili i bodove

Budućnost uvezala dvije pobjede

Sliško: Sa Salihovićem smo isto uradili u Goraždu, ali sada smo osvojili i bodove

S. Mlaćo

Budućnost je iznenadila sve i stigla do velika tri boda u Bihaću.

Banovićani su čekali svoju šansu Pod Borićima, te na kraju sjajnim pogotkom iskusnog Trumića odnijeli tri boda.

Izabranici Igora Sliška tako sada na svom kontu imaju šest bodova, a upravo je Sliško govorio za SportSport.ba.

"Dosadašnji rezultati su pokazali da u Prvoj ligi FBiH ne postoje iznenađenja. Ekipe su sve poprilično izjednačenje, a mi od početka igramo kvalitetno, no imali smo problem sa nedostatkom bitnih igrača u odbrani. Tako je svim ekipama. Vjerujemo da u svakoj utakmici možemo do pobjede", priča Sliško.

Banovićani su odigrali taktički sjajan meč u Bihaću. Sliško je u drugom dijelu ubacio iskusnog majstora Mirnesa Salihovića koji je pravio velike probleme Bišćanima.

"Mi nemamo dovoljnu širinu u kadru, imamo deset igrača do 19 godina. Ti momci su skloni oscilacijama, temperatura u Bihaću je bila visoka, a Salihovića zbog toga nismo htjeli trošiti od početka. Teško bi izdržao 90 minuta, svjesno smo to napravili, a takvo nešto smo uradili u Goraždu, međutim tamo nismo osvojili bodove".

Budućnost je nakon dva kola bila na 'nuli', no sada na kontu već šest bodova i dvije vezane pobjede. Sigurno će to dobro doći posebno za samopouzdanje.

"Imamo par iskusnijih igrača, to su karakterni momci, te nam je to dobro sa psihološke strane. Svaka utakmica će biti neizvjesna i nema izrazitih favorita, bez obzira da li igrate kući ili u gostima".

U narednom kolu u Banoviće stiže Zvijezda koja se također 'probudila'.

"To je ekipa s kojom imamo prijateljske odnose. Kući igramo, favoriti smo, te se nadamo tri boda".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pomalo iznenađujuće rezultate donijelo je kolo iza nas. Sliško je prokomentarisao stanje nakon četiri kola.

"Prije početka sezone par ekipa je najavilo borbu za Premijer ligu, no kao što smo rekli, ne ide to po planu. Smatram da GOŠK, Jedinstvo i Simm Bau imaju kvalitetne pojedince, ali lopta je okrugla, dese se iznenađenje, svako kolo najmanje dva", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba trener u stručnom štabu FK Budućnost Banovići Igor Sliško.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi