Dotakao se i duela sa Sarajevom

Slišković otvorio dušu: Bolje šuti, začepi, ne talasaj...

Samir Mlaćo

Zrinjski je danas remizirao kod Mladosti. Plemići su imali svoje šanse, no na kraju su osvojili bod i sada za Sarajevom zaostaju osam bodova, s tim što bordo tim ima i utakmicu manje.

"Ovo je bila lijepa utakmica za pogledati, oni koju su bili tu imali su šta vidjeti. Volju i htijenje s obje strane. Nedostajali su samo golovi i šanse. Nažalost, ni jedna ni druga ekipa nije imala raspoložene strijelce za finalizirati takve akcije. Prvo poluvrijeme dok smo se snašli pred dojomom i pritiskom domaćina i tu je Mladost imala pritisak. Kako je utakmica odmicala mi smo se konsolidirali i počeli igrati bolje i onako kako smo željeli", kazao je Blaž Slišković nakon meča.

"Drugo poluvrijeme s obzirom na to da su bodovi važni Mladosti i nama, a zbog našeg zaostatka za Sarajevom morali smo igrati ofanzivnije i to je otvorilo domaćinu priliku iz kontri i polukontri za gol i pogotovo kod prekida koje Arežina izvodi sjajno. Iz takvih situacija smo prošli neokržnjeni. Mislim da smo imali šanse za gol. Mi smo respketovali Mladost, ali i oni nas. Bez faulova, čarki i provokativnih situacija i primjer svim ekipa kako se može biti dobar domaćin i dobar gost i nadam se da ćemo mi u narednoj utakmici biti dobar domaćin. Rezultat je realan. Mislim da nismo zaslužili pobjedu. Mi smo nešto kao dominirali, ali bili smo nekonkretni. Da smo dali gol mislim da bi mogao reći da je bilo zasluženo, ali ovako s 0:0 obje ekipe mogu biti zadovoljni. I čestitao bih na fer i korektnoj utakmici domacinu i korektnoj utakmici".

O narednoj utakmici u kojem će rival Plemićima biti Sarajevo kaže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prvo moramo sačekati kako će Sarajevo odigrati s Širokom, ako Sarajevo ne izgubi i ode na devet bodova, ne vjerujem da će ta utakmica nešto promijeniti. Ja sam prije utakmice sa svojim kolegom pričao o nekim detaljima koje ovdje ne smijemo iznijeti. Ali je očigledno da neke stvari se bojimo reći, izaći u javnost. Mi smo ti treneri koji moramo krenuti prema pozitivi. Blatili nas ili ne blatili mi moramo biti ti koji će pokrenuti stvari prema boljem. Upravo mi koji radimo s tim mladićima i koji živimo od toga, koji svaki trenutak provodimo s njima i dijelimo dobro i zlo. Možete zamisliti kako je igračima Mladosti bilo poslije utakmice u Sarajevu i nama nakon utakmice protiv Radnika. Govorimo o nekim situacijama koje su mogle okrenuti i bodovnu prednost našu koristi i mnoge stvari. Ali nema više ovdje, bolje šuti, začepi, ne talasaj Mujo, jer ako počneš talasati odrape te kao da si najveći neprijatelj ove države i ovog sporta. Tako da, eto, ja sam malo oduljio, baš sam nešto inspiriran", dodao je Slišković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

casimiro
A sutio si kad vam svira ne postojeci penal protiv Radnika u 96oj minuti....Tad titulu uzeste!ad je sve bilo ok!
23 0
Reprezentativac
Ja ne kontam, ali stvarno, sta je zelio da kaze? Zrinjski je trostruki uzastopni prvak drzave, i sad kao, cetvrti put mracne sile su se isprijecile da ne bude!? Ne razumijem... kontradiktorno iznosenje stvari zaista. Ako si vec “ inspirisan “ onda kazi na sta ciljas, a ne ovako, umotavanje u 333 ćefina...
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi