"Na Hazarda se gledalo kao na lokomotivu, a u stvarnosti je on teretni vagon"

Šta se dešava sa Kraljevima?

"Na Hazarda se gledalo kao na lokomotivu, a u stvarnosti je on teretni vagon"

Za sada nema znakova da bi Zidaneov ljetošnji "remont" ekipe mogao vratiti Real Madrid na pravi put.

Posljednji šamar za Kraljeve stigao je na Parku prinčeva gdje je PSG lagano riješio ekipu Zinedinea Zidanea sa 3:0.

Sada je nekedašnji francuski fudbaler i trener Rolland Courbis za RMC Sport analizirao situaciju u Realu, a njegova analiza uglavnom je donijela kritike - na račun kluba, trenera Zinedinea Zidanea, ali i Edena Hazarda.

Podsjetimo, Real je ovog ljeta potrošio preko 300 miliona eura na pojačanja, od kojih je Hazard bio najskuplje i najveće, ali je početak sezone Kraljeve razočaravajući.

"Moramo se vratiti onome što se dogodilo kada je (Zidane) otišao 2018. godine. Nije se usudio riječiti problem i promijeniti četvoricu ili petoricu igrača sa kojima je tri puta osvojio Ligu prvaka... Vratio se da 'obnovi' ekipu nakon Ronaldovog odlaska, ali je do sada napravo nekoliko loših izbora. Bilo je nekoliko ružnih iznenađenja, od fizičke spreme do kvalitete pojačanja... Veliki problem kojeg Zidane nije riješio, sa Pogbom ili bez njega, je praznina nastala nakon Ronaldove ere..."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potom se Courbis osvrnuo i na Edana Hazarda koji je trebao "povući" Kraljeve.

"Na njega se gledalo kao na lokomotivu među pojačanjima, ali je u stvarnosti teretni vagon... Na predsezonu je stigao sa viškom od šest ili sedam kilograma, to je nepristojno... Nastavimo li govoriti da je lijen, onda to znači da takav igrač nije ni trebao stići u Real Madrid", istakao je Courbis.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti