Sljedeće sedmice sastanak izvršnog direktora Milana i potencijalnog novog trenera

Počinje vrelo ljeto na San Siru

Sljedeće sedmice sastanak izvršnog direktora Milana i potencijalnog novog trenera

Najpoznatiji italijanski sportski novinar Gianluca Di Marzio izvještava kako će čelni ljudi Milana sljedeće sedmice konačno održati sastanak s potencijalnim novim trenerom kluba. 

U pitanju je naravno Ralf Rangnick koji se već mjesecima dovodi u kontekst preuzimanja Milana a s kojim bi razgovor oči u oči trebao obaviti izvršni direktor Rossonera Ivan Gazidis.

Kako prenose Sky Sport Italy, čiji je Di Marzio radnik, ovaj sastanak trebao bi biti ključan kada je u pitanju odgovor na pitanje hoće li Nijemac prihvatiti posao ili ne.

Podsjetimo, on je već u decembru otkrio kako ga je Milan želio na klupi još prije nego što je imenovao Stefana Piolija za novog trenera, a tada je između ostalog i prokomentarisao kako ne zna da li bi to bio pravi potez za njega.

Nekoliko izvora iz Italije u to vrijeme prenosilo je informaciju kako 61-godišnji Nijemac zahtjeva od Milana da, u slučaju angažmana, ima potpunu slobodu u odlučivanju, pa bi želio da bude sportski direktor i trener.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On trenutno radi kao voditelj sporta i razvoja u kompaniji Red Bull GmbH.

Prije toga vrlo je uspješno bio trener brojnih njemačkih ekipa kao što su Hannover, Schalke, Hoffenheim i RB Leipzig.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi